Bahçe İşleri Ve Çiçeklerle İlgiliyseniz Muhtemelen İsimlerini Daha Önce Duymadığınız Bu Garip Görünümlü Çiçekler Sizi Şaşkına Çevirecekler

Dünyamızı pek çok başka türden canlıyla paylaşıyoruz ve bunlar hakkında bilgiler öğrenmek insanı gerçekten de büyülüyor. Her ne kadar günümüzde oldukça gelişmiş bir teknolojiye sahip olsak da hala keşfedeceğimiz çok şey var ve hala gezegendeki tüm hayvan ve bitki türlerini bilmiyoruz. Bu sayede de her gün yeni birşeyler öğreniyoruz. Bugün sizlere yaşadığınız dünyayla alakalı bilgilerinizi arttırma fırsatı sunuyoruz.

Aşağıda galeride birçoğunuzun daha önce görmediğinize ve adlarını duymadığınıza inandığımız 10 garip görünümlü bitki sunacağız. Hiç bebek yarasalara ya da Bratz bebeklerin dudaklarına benzer çiçeklere sahip olabileceğinizi hayal etmiş miydiniz? Ama bunlar gerçekten de var! Ancak bunlara günlük yürüyüşünüz sırasında denk gelme ihtimaliniz pek yok. Bu çiçekleri bulmak çok zor ama bu nedenle doğanın ne kadar sihirli olabileceğini göstermek için mükemmeller. Sözü daha fazla uzatmalayım. Siz sadece parmağınızı aşağıya kaydırın ve galerimizin keyfini çıkarın!


Solanum Ovigerum

Bu çiçek aynı zamanda “beyaz patlıcan” ismiyle de biliniyor. Her ne kadar dallarından yumurtalar çıkıyormuş gibi görünse de bu bitki aslında patlıcanın spesifik bir türü. Bu bitkinin başka bir ismi de “Süs Yumurta Bitkisi” ve bu “Paskalya yumurtaları” aslında minyatür birer patlıcan. Bu bitkinin meyveleri aşağı yukarı bir tavuk yumurtası büyüklüğünde ve bu meyveler önceleri beyaz renkteyken olgunlaşma döneminde krem, turuncu, sarı ve yeşil gibi güzel pastel renklere dönüşüyorlar.


Lithops

Bu bitki adını “taş” ve “görünüm” anlamına gelen iki Yunanca kelimeden alıyor. Adının neden bu şekilde olduğunu anlamak pek de zor değil, siz de öyle düşünmüyor musunuz?


Rafflesia Arnoldii

Bu bitki Endonezya’daki yağmur ormanlarında bulunuyor ve gerçekten de son derece tuhaf bir bitki. Bu bitki son derece kocaman, kırmızı-turuncu bir rengi var ve çürümüş et gibi kokuyor! Çok kötü koktuğu için “kadavra bitkisi” olarak da biliniyor. Bu bitki fotosentez yapma yetisine sahip değil ve ihtiyacı olduğu suyla besinleri mantar hücrelerine benzer ince bağları bulunan uzun bir dal sayesinde alıyor. Bitki çiçek açmadan önce birkaç sene bu dal sayesinde besleniyor. Çiçek açmadan birkaç ay önce tomurcuklanan devasa çiçek nihayetinde kocaman kulaklı, parlak kırmızı renkte bir kova görünümünü alıyor.


Impatiens Bequaertii

Bu fotoğrafta gördüğünüz şey görünümü sebebiyle dünya üzerinde en ender bulunan bitki türlerinden biri olarak kabul ediliyor. Bitkinin en kendine has olan özelliği çiçeğinin genç bir dansçıya benzeyen benzersiz şekli. Çiçek, genellikle Afrika kıtasında ve özellikle de kıtanın doğu bölümünde bulunuyor. Dünyanın bu bölgesi bitkinin doğal habitatı ve iklimi.


Psychotria Elata

Aynı zamanda Öpücük Çiçeği olarak da bilinen Psychotria Elata tıpkı dolgun, kırmızı dudakları andıran muhteşem bir bitki. Bu çiçek Merkez-Güney Amerika’da bulunuyor ve Rubiaceae ailesinin bir parçası. Ancak ne yazık ki ormanlık alanların giderek azalmasının neticesi olarak bu bitkinin nesli tükenmek üzere.


Siyah Yarasa Çiçeği

Bu fotoğrafta gördüğünüz benzersiz bitki görünümü yüzünden siyah yarasa çiçeği olarak adlandırılmış ama bazıları ona “Şeytan çiçeği” de diyor. Bu çiçek Taccacea ailesinin bir parçası ve uzun ömürlü bir bitki. Bu bitki Güneydoğu Asya’ya özgü bir bitki ve özellikle Çin’deki Yunnan bölgesinde bulunuyor. Bitkinin en belirgin özelliği ise mor/siyah renkli çiçeği. Bu bitki güneş ışığıyla direkt temasta bulunması halinde ölüyor.


Dracula Simia

Bu bitki aynı zamanda Maymun Suratlı Orkide olarak da biliniyor ve Orchidacea ailesinin bir üyesi. Bu çiçeği de çoğunlukla Merkez-Güney Amerika’da bulabiliyorsunuz. Bitkinin çiçeği bir maymunu andırıyor ama bitkinin orijinal ismi tıpkı kötü şöhretli Kont Dracula gibi sisle kaplı, gölgelik ormanları tercih ettiği için Dracula Simia. Bu orkidenin 110’dan fazla çeşidi Ekvatoral bölge ve Peru’da bulunabiliyor.

Bu bitki 15-30 cm. arası uzuyor. Çiçeklenme sezonu ise ilkbahardan sonbahara devam ediyor. Bu bitkinin çiçeklenmesi için serin ve karanlık bir ortama ihtiyaç var. Ayrıca tıpkı diğer tüm orkide çeşitleri gibi sabırla ilgilenilmesine ihtiyaç duyuyorlar. Bitkinin çiçekleri genellikle benekli, birden fazla renkli ve genel görünümleri bir maymunun suratına benziyor.


Orchis Italica

Bu bitki çiçeğinin garip şeklinden dolayı “çıplak adamın orkidesi” olarak da isimlendirilmiş. Bu çiçek de orkide familyasına ait ve İtalyan toprağında, yalnızca İtalya’nın güney kısımlarında bulunuyor. Bu vahşi bir bitki ve bitkiye Akdeniz iklimine sahip Avrupa’nın her bölümüyle Kuzey Afrika’da rastlayabilmek mümkün.


Dracunculus Vulgaris

Yunanistan menşeili bu bitki şekli sebebiyle biraz kalla zambaklarına da benziyor, ancak çiçeklerinin böcekleri çekebilmek için kötü bir kokusu var. Bu gerçekten de gözlemlemek için enteresan bir bitki, ama sadece belli bir mesafeden. Bitki Araceae ailesinden ve yazları uyuyarak geçiriyor. Yerin altındaki soğan biçimli kökleri sayesinde bu bitki Akdeniz iklimiyle tamamen uyumlu halde ve Akdeniz ikliminde yazları hiç yağmur yağmıyor ve hava çok sıcak olabiliyor.

Ayrıca kışları da -28 dereceye kadar dayanabiliyor. Sonbaharda havanın soğuması ve yağmurlarla birlikte bitkinin soğanı giderek daha aktif hale geliyor. Köklenme ve filizlenme işlemi sırasında bitki toprağın yüzeyinde ya da yüzeyin hemen altında birkaç metrelik bir ipe benzeyen ince bir kol çıkarıyor. Bu kol üzerinde yeni ve minik soğanlar oluşuyor ve bunlar yapraklar halini alıyorlar. Dracunculus vulgaris soğanları en geç ilkbaharda kısa bir süre içerisinde gelişerek büyük yapraklara dönüşüyorlar. 30 santim ila 1 metre uzunluğundaki bir dalda yalnızca tek ve büyük bir çiçek açıyor. Bu çiçek son derece büyük olabiliyor.

Çiçekler aynı zamanda estetik açıdan da son derece hoş görünüyorlar. Çiçeğin yaprakları aralya yapraklarına benziyor. Bu yapraklar büyük, beş parçadan oluşuyor ve üzerinde orada burada beyaz çizgiler görebiliyorsunuz.


Anguloa Uniflora

Fotoğrafta gördüğünüz bu bitki “genus anguola” isimli orkide ailesinin bir parçası. Bitkinin en temel karakteristik özelliği kundaklanmış bir bebeğe benzeyen çiçeğinin şekli. Bu bitki çok fazla neme ihtiyaç duyuyor bu sebeple doğal yaşam alanı ormanlık alanlar ya da Güney Afrika’daki yağmur ormanları.

Bitkinin büyük, güçlü, serin ve soğuk ortamlarda büyüyen bir çeşidi Venezuela, Kolombiya ve Peru’nun 1400 ila 2500 metre yüksekliğindeki yerlerinde, koyu gölgelikli dağlık ormanlarında ve yapraklarla kaplı alanlarda bulunur. Bu bitki genelde toplanmış halde bulunur ve koyu yeşil renkli, satenimsi bir yüzeye sahiptir. Bitkinin yüzeyinde daha küçük 3-5 yaprak benzeri kılıf tarafından sarılmış uzunlamasına büyüyen yalancı soğanlar vardır ve bunlar geçici yapraklar yazdan sonbahar başlangıcına kadar döküldükten sonra çiçeklenen iki apikal, elips biçimli, kıvrımlı yaprak taşırlar.

Bitki kışın çiçeklenir ve yaklaşık 7-8 santim boyunda tek, laleye benzeyen, dolgun, güzel kokulu ve uzun ömürlü bir çiçeği olur.